Welkom

Fluitschema - Programma - Uitslagen

wsv fluitschema uitslagen programma

Kalender

April 2020
Z M D W D V Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tijdens een lecture van Hans Zwerver (ja familie) sportarts in UMC Groningen en Astrid de Vries – bewegingswetenschapper met als titel “de knieklachten onder de knie” met als proefkonijn Robert Horstink, heb ik het volgende voor u opgetekend.
Een jumpersknee is een kniepeesontsteking, deze is steriel en dus niet bacterieel.

De knieschijf is een sesambot een los botstuk en bevindt zich in het verloop van een pees.

Kniepees wordt ook wel patellapees genoemd.

Pijn: meestal aan de onderzijde van de knieschijf of bovenzijde onderbeen en meestal langdurig er ontstaat weefselschade

Rondom de aanhechting van de pees kan vocht ontstaan.

Het komt veelvuldig voor bij topvolleybal ca 45 %

jumpersknee

Oorzaken :

 • aanleg
 • uitbreiding van trainingsbelasting ( van 1 naar 3 x bijv.)
 • verstoorde balans in spier versus pees

Sprong en techniek van de landing – bewegingen en een goede coördinatie met het spier en pees stelsel.

Hoogte van de sprong.

Let dus op

Aandacht en zorg voor sterke hamstring en bovenbeen spieren.

Vooral in de landingstechniek is een juiste stand van bovenbeen t.o.v. onderbeen belangrijk, geen starre houding, gebogen in de knieën en geland op de voorvoet en beide voeten. Op een been landen moet worden voorkomen.
Het veelvuldig uitvoeren van aanvallen en blokken, series van 8 en meer moet worden voorkomen, arbeid en rustverhouding is hier zeer belangrijk. Bij jonge kinderen kan er ook nog schade aan de groeischijf ontstaan. HIER ZEER ALLERT OP ZIJN.

Wat kan een trainer hiermee

Het aantal sprongen verminderen

Variatie in de belasting

Kwantificering, hoe veel en hoe vaak springen en wanneer bijv. maandag medium – woensdag hoog en vrijdag laag in aantal sprongen

Verwerk oefeningen in de warming up, bijv: lunges (oefeningen voor bovenbeen-bilspieren en hamstrings) en eenbenige squat (kracht en stabiliteitsoefeningen van heup t/m voet)

Behandeling:

 • shockwave therapie ( golfbundels om kalk afzetting te verwijderen)
 • medicatie (ontstekingsremmend )
 • operatie (ontstoken weefsel wordt verwijderd ) arthroscopisch, wordt de pees schoon gemaakt en wordt botgedeelte glad gemaakt, er wordt dus in het knie gedeelte gekeken, op beeldscherm te volgen.
  excentrisch oefenprogramma
 • rust ????
 • PRP methode (plaatjes-rijk-plasma), een nieuwe methode waarbij een substantie met een hoge concentratie bloedplaatjes die vanuit het eigen bloed gecentrifugeerd worden en dan op de pijnlijke plek worden teruggeplaatst, d.m.v een injectie onder plaatselijke verdoving.

Het patella bandje onder de knie geeft wat verlichting, is echter een noodoplossing. Het verdeelt de druk op de pees.

Excentrische oefeningen – doorbloeding verbeterend.

Hierbij absorbeert de spier in de negatieve fase, laat het gewicht zakken. Vergelijk met traplopen – trap af excentrische fase, trap op concentrisch. De spanning op de spier in de verlengde toestand is veel groter in vergelijking met spieren die verkorten(concentrisch).
Excentrische oefeningen consumeren minder energie/zuurstof en dus meer kracht vergt, het effect op de spiermassa en spierkracht is bij excentrisch trainen dus groter en geeft een beter resultaat van je inspanningen.

Oefening: staan, voeten naast elkaar en zak door de knieën met rechte rug en tot 90 graden zakken en weer terug, evt stoel vasthouden.

Handdoek opgevouwen als bundel onder hiel van de voet door knie zakken en andere been opbeuren en voet terugzetten.

 • 1 x perdag
 • 3 series van 10 herhalingen
 • 40 sec rust tussen de series
 • elke dag doen
 • 4 sec per herhaling
 • Oefening moet bijna pijnvrij zijn.

Laat bij problemen met spieren – pezen – gewrichten altijd eerst een arts een juiste diagnose stellen en ga nooit zelf aan het experimenteren. Bezoek zo nodig een fysiotherapeut en volg het juiste herstelprogramma.

Deze rubriekjes zijn puur informatief voor trainers en iedereen die geïnteresseerd is, het vervangt dus nooit een bezoek aan de arts.

Geschreven door: Dick van Slooten

Vanuit de vereniging NL Coach las ik de volgende informatie die wellicht voor trainers en coaches interessant kan zijn.

Om te komen tot een goede prestatie is een gezonde spanning nodig. Het lichaam moet in een staat van alertheid worden gebracht om dat uit te kunnen voeren wat er in het moment gevraagd wordt. Om jezelf in een dergelijke staat te brengen is het van belang om je aandacht en focus bij de juiste zaken te hebben. Dit is een leerproces voor elke sporter, maar ook voor de trainer. Het gaat erom dat je jezelf leert kennen en bewust bent van de momenten waarop je je focus dreigt te verliezen of je jezelf een dusdanige vernauwing toestaat dat je een black-out. Mooi voorbeeld is een tennispartij tussen de dan no 1 Djokovic tegen de nummer 140, waarin Djokovic in de 2e set een black-out krijgt en 2 rackets kapotslaat en uiteindelijk de partij verliest. Hij kon zich niet meer resetten.

Sander Roege mentaal begeleider bij PSV geeft 3 tips die je kunnen helpen om focus en aandacht te optimaliseren.

 1. Laat een speler zelf nadenken over waar hij zijn aandacht op moet richten tijdens een training/wedstrijd. Help hem daarbij door in gesprek te gaan en vragen te stellen die gerelateerd zijn aan de taak, rol en kwaliteiten die een speler heeft. De aandacht moet van “binnen naar buiten”, dus gericht op spel gerelateerde feitelijke handelingen. Kom tot niet meer dan twee of drie concrete zaken waar iemand zich op moet richten. Laat de speler zichzelf en zijn toegepaste strategie evalueren en aanscherpen om zo uiteindelijk te komen tot een voor hem werkzame manier van de juiste focus te vinden.
 2. Wanneer je weet waar een speler zijn aandacht op gaat vestigen om te komen tot de juiste focus, kom daar dan op terug op het veld in trainingssituaties. Coach hem hierin en breng hem in situaties waarin hij kan oefenen. Wanneer je ziet dat een speler dit probeert te praktiseren coach hem dan positief en stimuleer gedrag. Binnen trainingsvormen kun je focus benadrukken door bijvoorbeeld een spelelement – game like- in te brengen of opzettelijk voor afleiding te zorgen, (wanneer een oefenvorm goed loopt, leg het dan stil en stel bijvoorbeeld een vraag die volledig uit het verband is, bijvoorbeeld : heb je de wereld draait door nog gezien) en kijk dan of je spelers in staat zijn om hetzelfde niveau en dus focus weer op kunnen pakken.
 3. Houd rekening met je eigen persoonlijke voorkeuren en die van de speler. De wijze waarop jij coacht en je informatie overbrengt kan grote impact hebben op de focus die een speler aan de dag kan leggen. Zo kan het als trainer in je voorkeur zitten om alles in detail voor te bereiden en daarbij de spelers te overvoeren met informatie en opdrachten. Spelers die een meer intuïtieve voorkeur hebben en het op het moment laten aankomen kunnen met een overload aan opdrachten de weg (focus) helemaal kwijt raken en in een passieve houding geraken. Wees je als coach dus goed bewust van jouw voorkeuren, werkwijze, informatieoverdracht, coachstijl en wat jij van daaruit te doen hebt op welke speler.

Dick van Slooten

Via de vereniging NL coach zag ik een interessant stukje dat ik de trainers en spelers niet wil onthouden.

Spieren zijn niet actiever bij krachtoefeningen over één gewricht dan bij oefeningen over meerdere gewrichten. Ook zorgen deze zogeheten geïsoleerde oefeningen over het algemeen niet voor een grotere toename van spierkracht en spiermassa.

Krachttraining verbetert de prestatie van vrijwel alle sporters en verkleint de kans op blessures (zie hier). Dit maakt krachttraining een essentieel trainingsonderdeel voor nagenoeg iedere sporter. Krachtoefeningen kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo maakt men onderscheid tussen geïsoleerde oefeningen en complexe oefeningen. Bij een geïsoleerde oefening vindt de beweging plaats in één gewricht. Voorbeelden hiervan zijn de ‘leg curl’ en de ‘leg extension’. Bij een complexe oefening zijn meerdere gewrichten betrokken, zoals bijvoorbeeld bij de squat.

Veel trainers en coaches achten het noodzakelijk om geïsoleerde oefeningen toe te voegen aan de krachttraining voor een maximale toename van spierkracht en –massa. Ook het American College of Sports Medicine adviseert krachttraining met beide type oefeningen. Trainers sturen sporters die hun spierkracht moeten vergroten dan ook vaak naar een fitnessruimte, waar de apparaten veelal gericht zijn op geïsoleerde oefeningen.

Of geïsoleerde oefeningen inderdaad beter zijn dan complexe oefeningen, werd onderzocht door Gentil en collega’s. Aan de hand van 23 studies brachten zij de effecten van beide typen oefeningen in kaart.

Spieractiviteit en trainingseffecten

De spieractiviteit van armen en benen verschilt niet wanneer een sporter geïsoleerde of complexe oefeningen uitvoert. Bij training van de spieren die de rug en de heup strekken zijn de resultaten niet eenduidig; waar sommige studies wel een verschil in spieractiviteit laten zien tussen beide type oefeningen, doen andere studies dat niet.

De spierkracht en spiermassa in de armen en schouders nemen evenveel toe na beide soorten oefeningen. Toevoegen van geïsoleerde oefeningen, bovenop complexe oefeningen, levert geen extra voordeel op. Het lijkt er op dat de strekkers van de rug mogelijk wel sterker worden door geïsoleerde dan door complexe oefeningen. Het bewijs hiervoor is echter minimaal. Wat betreft de benen is niets bekend over de langetermijneffecten.

Hoewel de meeste studies geen verschil in spieractiviteit aantonen, blijkt uit één studie dat geïsoleerde oefeningen wel leiden tot meer spierpijn en vermoeidheid. Uit een andere studie blijkt bovendien dat sporters geïsoleerde oefeningen als zwaarder ervaren dan complexe oefeningen.

Conclusie

Voor het verbeteren van de spierkracht en –massa is het over het algemeen niet noodzakelijk geïsoleerde oefeningen toe te voegen aan het trainingsprogramma. Bij complexe oefeningen neemt de spierkracht en –massa net zoveel toe. Bovendien ervaren sporters complexe oefeningen als lichter, en resulteren deze oefeningen in minder vermoeidheid en spierpijn dan geïsoleerde oefeningen. Dit betekent dat de fitnessruimte wellicht niet de beste plek is om de spierkracht te trainen, aangezien veel apparaten hier gericht zijn op geïsoleerde oefeningen.

I.M. (Inge) van Schouwenburg

Gentil P, Fisher J, Steele J (2016). A review of the acute effects and long-term adaptations of single- and multi-joint exercises during resistance training. Sports Med. Epub ahead of print DOI: 10.1007/s40279-016-0627-5

Bron : Topsport Topics

Dick van Slooten

Optimaal trainen voor de smash

In het blad Sportgericht kwam ik een interessant artikel tegen, dat ik de trainers niet wil onthouden.
Om boven genoemde vraag te beantwoorden werd een aantal zaken onderzocht, aanloopsnelheid, spronghoogte, armspierkracht en armsnelheid op de balsnelheid na een aanval. Er is consensus dat de smash bestaat uit een vijftal fasen , wind up= voorbereiding aanloop, cocking= afzet en optimaal hang in de lucht, acceleration= overbrenging van kracht op de bal, deceleration = afremming eindfase en follow-through = landing en controle.


Welke oefeningen zijn effectief ?

Onderzoek laat zien, dat lichamelijke eigenschappen als lengte, gewicht, vetpercentage, spiermassa en techniek van invloed zijn op de balsnelheid na de smash. Volleybal trainers laten hun spelers armspierkracht oefeningen doen om zo de kracht achter de geslagen bal te vergroten. Ook worden er veelvuldig sprongkracht oefeningen gedaan. Er is echter nooit onderzocht of deze oefeningen wel effect hebben op de snelheid van de geslagen bal. Welke trainbare factoren zijn nu daadwerkelijk van invloed op de balsnelheid na een aanval.


Analyse

Er werd onderzocht in welke mate aanloopsnelheid, sprongkracht, armspierkracht en armsnelheid van invloed zijn op de balsnelheid na een smash bij professionele volleyballers en volleybalsters. Hiervoor werd gekeken naar het bewegingsverloop en de daaruit volgende balsnelheid van 80 aanvallen, uitgevoerd door 8 volleybalsters van het hoogste nationale niveau. Voorafgaand aan het bewegingsonderzoek werden de antropometrische ( meten van) gegevens van de speelsters in kaart gebracht. Zo werden er sensoren op de armen van de speelsters geplaatst.


Aanloopsnelheid.

In de aanloopfase wordt er horizontale snelheid naar de bal gemaakt, bijv. 3,2 meter/sec is ca 12 km/uur. Wanneer de aanloopsnelheid toeneemt wordt ook de balsnelheid significant hoger.


Spronghoogte

De sprong komt direct na de aanloopfase. De speler komt tot een horizontale stop en zet haar horizontale snelheid om naar verticale snelheid. De gemiddelde spronghoogte was ca. 60 cm. Wanneer de spronghoogte toeneemt, wordt de balsnelheid significant hoger. Een hogere aanloopsnelheid leidt ook tot een hogere sprong.


Armsnelheid

Wanneer de armsnelheid toeneemt, wordt de balsnelheid significant hoger, ( sensoren op de armen).

Zijn er verbanden

Ja, aanloopsnelheid, sprongkracht en armsnelheid en armkracht voorspellen samen voor 43 % de snelheid van de bal na een smash. De aanloopsnelheid is de sterkste voorspeller, gevolgd door armsnelheid en spronghoogte.


Discussie en praktische relevantie

De aanloopsnelheid blijkt de belangrijkste voorspeller voor de snelheid van de bal na een smash. De aanloopfase is daarmee de belangrijkste fase, waarmee de spronghoogte wordt vergroot en de balsnelheid toeneemt. Het trainen van pure armspierkracht blijkt niet bij te dragen aan een grotere balsnelheid. Met deze kennis kunnen spelers en trainers tijdens de trainingen gerichter op de belangrijke voorspellers gaan focussen en zo maximale efficiëntie uit de trainingstijd te halen. De trainbare factoren die in dit onderzoek zijn gemeten verklaren slechts voor 43 % de balsnelheid. Vervolgonderzoek waarin bijvoorbeeld, timing, romprotatie en aanspeelhoogte worden gemeten, zou de voorspelling nog completer maken.
Dick van Slooten
Met dank aan Rick Even, Carmen van den Hoven, Jan Paalman, Jorrit Reehorst en Rianne Huis in ’t Veld. De onderzoekers en schrijvers van deze materie.

Via een workshop gevolgd bij sportdiëtist Carlien Harms over Volleybal, voeding en herstel, bijgaand wat interessante informatie.
“Volleyballer moet leren drinken tijdens training”.

Herstel is de voorbereiding op je volgende wedstrijd of training

Volleyballers en hun begeleiders hebben doorgaans te weinig aandacht voor voeding Het allerbelangrijkste is het aanvullen van vocht, dat tijdens de training in de vorm van transpiratie verdwijnt. Een energierijke maaltijd voor de training en een eiwitrijk tussendoortje erna, zal de prestatie en herstel bevorderen.

5 tips in het kort

   1.   Zorg voor een goede vochtbalans
   2.   Voorkom dehydratie (uitdroging)
   3.   Zorg voor voldoende energie
   4.   Eiwit bevordert herstel
   5.   Aandacht voor de basisvoeding

Maak de sporters bewust van hun eigen drink en eetgewoonten. Hoofdpijn na de training en een donker gekleurde urine zijn tekenen van een vochttekort. Breng eens een weegschaal mee naar de training en meet het gewichtsverlies door transpiratie. Bouw vaste drinkmomenten in en meet hoeveel er gedronken wordt. Ter compensatie van het verloren vocht is een isotone dorstlesser het best (AA drink – Iso star- Aquarius) Deze worden het snelst door het lichaam opgenomen.

Waarom aandacht voor herstel?

   #   aanvullen van vocht en elektrolyten (mineralen)
   #   herstel van de glycogeen voorraad (glycogeen = opgeslagen koolhydraten, nodig als energie opslag om de spieren goed te laten functioneren)
   #   herstellen van spierschade
   #   immuunsysteem verbeteren

Dit alles leidt tot prestatieverbetering

Wanneer aandacht voor herstel?

   #   na de training
   #   tussen 2 trainingen
   #   in de rust van een wedstrijd
   #   na de wedstrijd

Extra aandacht is nodig bij een intensieve trainingsperiode (trainingskamp) en bij meerdere wedstrijden in een korte tijd.
Weeg je gewicht eens voor de training en direct na de training, kun je zien hoeveel vochtverlies er is, wat aangevuld moet worden, daarom is drinken tijdens de training belangrijk, water heeft geen herstellende werking en zal snel uitgeplast worden.
Voorbeeld : meten vochtverlies : gewicht voor training – gewicht na de training + hoeveelheid gedronken, dus 75 kg voor de training, 74 kg na de training en 500 ml (1 flesje Iso), je hebt dan 1,5 kg vochtverlies, dat moet binnen 2 uur na de inspanning aangevuld worden. ( ongeveer 1,5 liter aanvullen en ca 20 gram eiwit)

Wat zijn de gevolgen van een slecht herstel

   #   onvoldoende herstel kan tot spierschade leiden
   #   vermoeidheid
   #   verandering lichaamssamenstelling
       ^   afname spiermassa
       ^   ongewenst gewichtsverlies
       ^   te laag vetpercentage
   #   minder lengtegroei bij jonge sporters
   #   verlies van alertheid en concentratie
   #   vergrote kans op blessures
   #   verlaging trainingsintensiteit
   #   minder weerstand
   #   sportprestaties verslechteren
   #   kans op overtraindheid
Het is dus belangrijk, dat we zo snel mogelijk de tekorten in de verbruikte koolhydraten in de actieve spieren weer aanvullen.

Wat zijn koolhydrate bronnen in onze dagelijkse voeding

   #   aardappelen – rijst – pasta
   #   fruit
   #   muesli – havermout – cornflakes
   #   ontbijtkoek – eierkoek
   #   krentebol
   #   evergreen – sultana
   #   mueslireep en sport energie reep
   #   energiedrank

Wat zijn eiwitrijke bronnen

   #   halfvolle melk
   #   magere yoghurt
   #   sojamelk
   #   eieren
   #   kipfilet
   #   tonijn en zalm
   #   tofu
   #   kidneybonen
   #   gemengde noten

Wat is mijn rol als trainer/coach

   -   Maak het onderwerp sport en voeding een bespreekbaar
   -   Train het drinken tijdens de training
   -   Aandacht voor herstel na de inspanning
   -   Informeer sporters en begeleiding
   -   Zoek eventueel contact met sportdiëtist in de omgeving

HERSTEL IS DE VOORBEREIDING OP JE VOLGENDE TRAINING/WEDSTRIJD

Geschreven door: Dick van Slooten

Naar aanleiding van een lezing op de bestuurdersdag en de voorstelling “wel winnen hè ”, tekende ik het volgende op.”.

Tips en info voor vrijwilligers in de sport

Onbezorgd sporten is voor iedereen prettig en draagt veelal bij aan betere sportieve prestaties. Belangrijke voorwaarden daarvoor zijn veiligheid en een vertrouwde omgeving. Het aansturen van  een vereniging is vaak een uitdagende en complexe klus. Iedereen binnen een club wordt wekelijks soms geconfronteerd met de praktijk..

   1.   wat doen we als het gaat om ongewenst gedrag
   2.   wat doen we als ouders naar scheidsrechters reageren
   3.   spreken we elkaar aan bij onsportief gedrag

Geef als trainer/coach/bestuurder/scheidsrechter het goede voorbeeld en bedank bijvoorbeeld de scheidsrechter als die gefloten heeft na de wedstrijd, iets wat nog wel eens wordt vergeten.

Kom afspraken echt na, dat geldt eigenlijk voor iedereen binnen de club, denk aan telbeurten, zaalwacht, fluiten van wedstrijden.

Informeer ouders van nieuwe jeugdleden over hoe we de dingen doen binnen de club.

Tips voor trainers/coaches en begeleiders

Kijk naar de goede punten en geef complimenten, heel belangrijk vooral bij jeugd, ze zijn daar zeer gevoelig voor. Als trainer/coach heb je een voorbeeld functie zowel voor als na de training en wedstrijd.

Praat over taken. Wat kunnen ze zelf doen ?

Leg de nadruk op je uiterste best doen en dus beter worden en beloon de inspanning en laat ze nadenken door open vragen te stellen.

Betrek de sporters en de ouders.

Organiseer een ouderavond en vertel hoe je traint, hoe je coacht en bespreek de praktische afspraken met ouders, wees in alles duidelijk dat voorkomt gedoe.

Zelfvertrouwen en plezier dragen bij aan de resultaten en in een positieve clubcultuur komt onsportief gedrag minder vaak voor.

Tips voor scheidsrechters en officials

De houding die je als scheidsrechter aanneemt is van groot nut. Er is een groot verschil tussen een autoriteit zijn en autoritair fluiten, maak eens een lijstje met aandachtspunten, wat kan er beter of anders.

Maak contact met mensen van de vereniging in de hal of zaal waar je fluit, vraag als er onduidelijkheden zijn om uitleg. Zo zorg je ervoor dat je optimaal voorbereidt bent.

Leef je in in de emotie, maar stel duidelijke grenzen, de sporters zijn de acteurs in de wedstrijd niet de coach.

Geef na afloop van een sportief verlopen wedstrijd een compliment via de aanvoerders.

Durf beslissingen te nemen, je bent verantwoordelijk dat een wedstrijd soepel verloopt.

Informatie voor ouders en sporters

Ook ouders kunnen op een positieve manier bijdragen aan een positieve clubcultuur. Door het uitdragen van een positieve houding kun je je kind op en buiten het sportveld belonen voor de sportieve prestatie. Dat maakt sporten voor iedereen nog leuker.

Dus op weg naar een veiliger sportklimaat met als doel :

Gewenst gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag in en rond de sport te voorkomen en aan te pakken

Voor iedereen die het maar wil lezen

Geschreven door: Dick van Slooten

Banner sponsoren

Tapijt, vinyl, laminaat, pvc, gordijnen, vitrage en zonwering onder 1 dak! Slooten van den Boogaart / Eén goede reden om te switchen van accountant? Wij geven u er zeven! Gronus - Met hulp van Gronus, houdt u de regie in eigen handen websus - Websitebouw, webwinkels en websupport HOUX Jouwsportzaak Nieuwstad 17  7201 NK Zutphen BB Optiek Zien & Horen | WARNSVELD (bij Zutphen) | Uw opticien voor brillen en lenzen leo groote instituut - grote doelen bereik je samen sportcomplex De Kei in Warnsveld Optisport Warnsveld B.V sporthal sportzaal horeca fitness lydia lingerie Advies Zutphen - lingerie van A tot H cup So I am | loopbaan coaching | studie keuze | Testen en Coaching | Stress - en - Burnoutbegeleiding | Re-integratie Limburgia 25 jaar de feestmakers! Beukerstraat 83 tel.: 0575-545250

Boarding sponsoren

innovatie makelaars wsv volleybal vereniging sponsorJumbo Bouma Brummen Zutphen sponsor van WSV Volleybalhoux sport boarding sponsor wsv volleybalvos autobedrijf voorst wsv volleybal warnsveld zutphenhouse of bagz boarding sponsor wsv volleybal zutphenhubo warnsveld zutphen sponsort wsv volleybalregio bank warnsveld wsv volleybal vereniging sponsoruw nieuwbouw woning ook boarding sponsor van wsv volleybalheel huus boarding sponsor van WSV volleybal Warnsveld zutphenNew York Pizza Zutphen boarding sponsor van WSV VolleybalHilarius reclamemakars bord sponsor wsv volleybal warnsveld zutphen

Ballen sponsoren

Jan Onstenk badkamer installatie wsv volleybal ballensponsor

 

autobedrijf schoolderman zutphen wsv volleybal ballensponsor

bouwbedrijf haafkes veldwachter ballensponsor van wsv volleybal

scoren met snelle volleyballen

Geisoleerde krachtoefeningen niet nuttiger dan complexe vorm

Algemene informatie

Volleybalvereniging WSV was tot 1 januari 2000 onderdeel van de voormalige Warnsveldse omni-vereniging WSV. Toen is besloten om zelfstandig verder te gaan.

De vereniging telt inmiddels ruim 300 leden. Leuk is dat het aantal mini- en jeugdleden de laatste jaren steeds toeneemt. De helft van de leden is jonger dan 16 jaar. De vereniging beschikt dus over een goede basis: de jeugd! WSV biedt voor iedereen mogelijkheden. Onze jongste leden zijn ongeveer 7 jaar, terwijl we eveneens leden kennen die de 60 al gepasseerd zijn.


Lees meer...

Nevobo Nieuws

Geen feed gevonden