Welkom

Fluitschema - Programma - Uitslagen

wsv fluitschema uitslagen programma

Kalender

April 2020
Z M D W D V Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Vanuit de vereniging NL Coach las ik de volgende informatie die wellicht voor trainers en coaches interessant kan zijn.

Om te komen tot een goede prestatie is een gezonde spanning nodig. Het lichaam moet in een staat van alertheid worden gebracht om dat uit te kunnen voeren wat er in het moment gevraagd wordt. Om jezelf in een dergelijke staat te brengen is het van belang om je aandacht en focus bij de juiste zaken te hebben. Dit is een leerproces voor elke sporter, maar ook voor de trainer. Het gaat erom dat je jezelf leert kennen en bewust bent van de momenten waarop je je focus dreigt te verliezen of je jezelf een dusdanige vernauwing toestaat dat je een black-out. Mooi voorbeeld is een tennispartij tussen de dan no 1 Djokovic tegen de nummer 140, waarin Djokovic in de 2e set een black-out krijgt en 2 rackets kapotslaat en uiteindelijk de partij verliest. Hij kon zich niet meer resetten.

Sander Roege mentaal begeleider bij PSV geeft 3 tips die je kunnen helpen om focus en aandacht te optimaliseren.

  1. Laat een speler zelf nadenken over waar hij zijn aandacht op moet richten tijdens een training/wedstrijd. Help hem daarbij door in gesprek te gaan en vragen te stellen die gerelateerd zijn aan de taak, rol en kwaliteiten die een speler heeft. De aandacht moet van “binnen naar buiten”, dus gericht op spel gerelateerde feitelijke handelingen. Kom tot niet meer dan twee of drie concrete zaken waar iemand zich op moet richten. Laat de speler zichzelf en zijn toegepaste strategie evalueren en aanscherpen om zo uiteindelijk te komen tot een voor hem werkzame manier van de juiste focus te vinden.
  2. Wanneer je weet waar een speler zijn aandacht op gaat vestigen om te komen tot de juiste focus, kom daar dan op terug op het veld in trainingssituaties. Coach hem hierin en breng hem in situaties waarin hij kan oefenen. Wanneer je ziet dat een speler dit probeert te praktiseren coach hem dan positief en stimuleer gedrag. Binnen trainingsvormen kun je focus benadrukken door bijvoorbeeld een spelelement – game like- in te brengen of opzettelijk voor afleiding te zorgen, (wanneer een oefenvorm goed loopt, leg het dan stil en stel bijvoorbeeld een vraag die volledig uit het verband is, bijvoorbeeld : heb je de wereld draait door nog gezien) en kijk dan of je spelers in staat zijn om hetzelfde niveau en dus focus weer op kunnen pakken.
  3. Houd rekening met je eigen persoonlijke voorkeuren en die van de speler. De wijze waarop jij coacht en je informatie overbrengt kan grote impact hebben op de focus die een speler aan de dag kan leggen. Zo kan het als trainer in je voorkeur zitten om alles in detail voor te bereiden en daarbij de spelers te overvoeren met informatie en opdrachten. Spelers die een meer intuïtieve voorkeur hebben en het op het moment laten aankomen kunnen met een overload aan opdrachten de weg (focus) helemaal kwijt raken en in een passieve houding geraken. Wees je als coach dus goed bewust van jouw voorkeuren, werkwijze, informatieoverdracht, coachstijl en wat jij van daaruit te doen hebt op welke speler.

Dick van Slooten

Banner sponsoren

BB Optiek Zien & Horen | WARNSVELD (bij Zutphen) | Uw opticien voor brillen en lenzen Slooten van den Boogaart / Eén goede reden om te switchen van accountant? Wij geven u er  zeven! websus - Websitebouw, webwinkels en websupport lydia lingerie Advies  Zutphen - lingerie van A tot H cup Gronus - Met hulp van Gronus, houdt u de regie in eigen handen leo groote instituut - grote doelen bereik je samen sportcomplex De Kei in Warnsveld Optisport Warnsveld B.V sporthal sportzaal horeca fitness Tapijt, vinyl, laminaat, pvc, gordijnen, vitrage en zonwering onder 1 dak! HOUX Jouwsportzaak Nieuwstad 17    7201 NK Zutphen Limburgia 25 jaar de feestmakers! Beukerstraat 83 tel.: 0575-545250 So I am | loopbaan coaching | studie keuze | Testen en Coaching | Stress - en - Burnoutbegeleiding | Re-integratie

Boarding sponsoren

innovatie makelaars wsv volleybal vereniging sponsorJumbo Bouma Brummen Zutphen sponsor van WSV Volleybalhoux sport boarding sponsor wsv volleybalvos autobedrijf voorst wsv volleybal warnsveld zutphenhouse of bagz boarding sponsor wsv volleybal zutphenhubo warnsveld zutphen sponsort wsv volleybalregio bank warnsveld wsv volleybal vereniging sponsoruw nieuwbouw woning ook boarding sponsor van wsv volleybalheel huus boarding sponsor van WSV volleybal Warnsveld zutphenNew York Pizza Zutphen boarding sponsor van WSV VolleybalHilarius reclamemakars bord sponsor wsv volleybal warnsveld zutphen

Ballen sponsoren

Jan Onstenk badkamer installatie wsv volleybal ballensponsor

 

autobedrijf schoolderman zutphen wsv volleybal ballensponsor

bouwbedrijf haafkes veldwachter ballensponsor van wsv volleybal

scoren met snelle volleyballen

Geisoleerde krachtoefeningen niet nuttiger dan complexe vorm

Algemene informatie

Volleybalvereniging WSV was tot 1 januari 2000 onderdeel van de voormalige Warnsveldse omni-vereniging WSV. Toen is besloten om zelfstandig verder te gaan.

De vereniging telt inmiddels ruim 300 leden. Leuk is dat het aantal mini- en jeugdleden de laatste jaren steeds toeneemt. De helft van de leden is jonger dan 16 jaar. De vereniging beschikt dus over een goede basis: de jeugd! WSV biedt voor iedereen mogelijkheden. Onze jongste leden zijn ongeveer 7 jaar, terwijl we eveneens leden kennen die de 60 al gepasseerd zijn.


Lees meer...

Nevobo Nieuws

Geen feed gevonden